Klicken Sie auf die obinen Photos um unser grosses Angebot von GEBÄUDE, BAUERNHÖFE, WOHNUNGEN, VILLEN und STADTHÄUSER in Abruzzo, Italien, zu sehen

Dit land met zijn schitterende kusten en bergen heeft een ongelofelijke collectie van kunst en monumenten, die zowel de toeristen als zijn eigen bevolking een gevoel van vreugde geeft. Sommige van deze wonderen zijn bekend, maar er zijn tientallen van deze wonderen die minder bekend zijn en wachten om te worden bekeken in de Abruzzen.

Abruzzo’s erfenis van kastelen is erg groot in variëteit en aantal en maakt van deze regio een schitterend openluchtmuseum van architectuur dat permanent open is.
Middeleeuwse kerken in het midden van een plateau, kluizenaarshutten in verborgen hoekjes van de bergen, indrukwekkende kloosters en kastelen ; Abruzzo’s vele eeuwen van historie is nog steeds zichtbaar, mede dankzij het succesvolle behoud van veel orginele kenmerkende eigenschappen.

Of je nu het Nationale Museum van Archeologie in Chieti wilt bezoeken, het Museum van Moderne Kunst in Pescara of gewoon wilt genieten van de schitterende ongerepte natuur, er is altijd iets te vinden in deze bijzondere regio van Italië.

KUNST EN ARCHITECTUUR

Abruzzo is een gebied dat rijk is aan kunst, architectuur en historie. Waar je ook naar toe wilt gaan, je komt altijd een dorpje of en stadje tegen met kunstschatten en monumenten van waarde. Er zijn er te veel om te zien in één reis.

Hoe dan ook, een bezoekje aan de Kathedraal Santa Maria Assunta in Atri zou je niet mogen missen. De schitterende schilderingen van Andrea Delitio uit de periode van de 15e eeuw, zijn nog steeds helder van kleur. Loop door de indrukwekkende 13e eeuwse kloostergangen onder de kathedraal en kom bij de unieke Romeinse waterbron, die altijd fris en koel is, zelfs op de heetste dagen. De middeleeuwse kelder is beschilderd met muurschilderingen van onschatbare waarde.

Loreto Aprutino geeft nog steeds het gevoel van een middeleeuwse stad, met gebouwen met een buitengewone achitectuur. Maar het is de kerk van Santa Maria in Piano , vlakbij Loreto, die de meest belangrijke erfenis bewaart met een nalatenschap uit de 15e eeuw.

KUNST EN AMBACHT

In dit gebied vindt men nog steeds traditionele ambacht en kunst, welk kan worden aangeschaft tegen redelijke prijzen.

Voor ceramiek moet je in Castelli zijn, een plaatsje aan de voet van de Gran Sasso. Als je daar bent, mag je eigenlijk de kerk San Donato niet missen. Deze heeft schitterende plafonds met beschilderde Majolica tegels.

Voor lederen kleding en accessoires ga je naar Pescara, waar je de mooiste materialen vindt, en waar je nog veel handwerk tegenkomt.

FESTIVALS

De rijkheid in Abruzzo wat betreft historie en geloof houdt in dat er het hele jaar door feestmalen en festivals zijn. De steden en dorpen hebben allemaal hun eigen “FESTA” waar je gewoon mee kan doen met de viering. Het schitterende natuurlijke decor geeft deze feesten een eigen stijl.

Eén van de meest bekende in de regio wordt gehouden in Cocullo, op de eerste donderdag in mei. Hier wordt met levende slangen door de straten geparadeerd, als deel van de prosessie, voor de viering van San Domenico, heilige beschermheer van de slangenbeten.

My ShortList

Your shortlist is empty.

To get more information on your shortlisted properties by email, please fill in your details below.

Your name:

Your email:

  

Wir freuen uns darauf Sie nach ABRUZZO zu willkommen um Ihnen damit zu helfen Ihr Traum zu verwirklichenzien