Klicken Sie auf die obinen Photos um unser grosses Angebot von GEBÄUDE, BAUERNHÖFE, WOHNUNGEN, VILLEN und STADTHÄUSER in Abruzzo, Italien, zu sehen

De regio Abruzzo is een hemel van fijnproeverij en biedt vele soorten eten, van een stevig stuk gegrild vlees uit de bergen tot een heerlijk stuk verse vis uit de Adriatische zee. Je proeft de versheid in de producten die rechtstreeks komen uit de bergen, heuvels en de zee.

Abruzzo is altijd al een regio geweest van oude tradities met een grote selectie van smaken en aroma’s. In de heuvels kan je genieten van een ontspannen lunch in één van de familie-restaurants, waar de lokale wijnen worden geschonken. Deze wijnen passen perfect bij de verse producten, zowel bij het vlees als ook bij de verse vis.

Deze lokale D.O.C. wijnen uit de Abruzzo worden ook geserveerd in de beste restaurants over de hele wereld. De traditionele druiven zijn de Trebbiano ( witte druif ) en de Montepulciano ( rode druif ). De laatste werd reeds in de Romeinse tijd al bejubeld door de schilder Ovidius.

De onmiskenbare vorm van de olijfbomen vormen een vertrouwd beeld op de heuvels in de Abruzzo. De D.O.C extra-vergine olijfolie die hier wordt gemaakt is niet te overtreffen! Je eigen verse olijfolie proeven op de dag dat hij is geperst, is een ervaring die je nooit zal vergeten. Dit soort olie zal je nooit in de supermarkt op de schappen vinden.

De beste harde tarwe uit de heuvels en het heldere bronwater uit de bergen maken vanpasta een hoogstaand gerecht uit de lokale keuken. Een paar bekende zijn maccheroni alla chitarra, mugnaia en timballo. Deze laatste is gemaakt op basis van flensjes.

In de heuvels van de Abruzzo kom je ook nog veel tradities tegen op het gebied van vlees. Onder de boeren is “Arrosticini” erg geliefd. Dit spiesje gemaakt van schapenvlees wordt op houtskool gegrild. Erg lekker tussendoor of tijdens een picknick.

De schapenteelt zorgt voor verschillende kaassoorten: pecorino (schapenkaas), giuncata (gestremde melk) , ricotta di pecora (wrongel van schapenkaas), cacio marcetto, capruzzo (geitenkaas). De caciotta wordt gemaakt van een mengsel van koeien- en schapenmelk. Met koeienmelk (soms vermengd met geitenmelk) wordt de scamora, vaak ook mozzarella genoemd, vervaardigd, die rauw, op houtskoolvuur of in de oven bereid wordt. De cacciocavallo komt uit de streek bij Rivisondoli en Pescocostanzo.

LE SAGRE - EETFESTIVALS

De inwoners uit Abruzzo zijn heel erg trots op hun keuken. Eten en drinken speelt dan ook een centrale rol in hun leven. Daarom vinden ze het heerlijk om van de gelegenheid gebruik te maken om hun lokale producten aan te bieden tijden de feesten ( Sagre ), die het hele jaar door gehouden worden.

In de zomer kom je bijvoorbeeld truffels, saffron, rode knoflook en diverse soorten pasta tegen. In de winter kom je bijvoorbeeld druiven, wijn en kastanjes tegen.

My ShortList

Your shortlist is empty.

To get more information on your shortlisted properties by email, please fill in your details below.

Your name:

Your email:

  

Wir freuen uns darauf Sie nach ABRUZZO zu willkommen um Ihnen damit zu helfen Ihr Traum zu verwirklichenzien