Klicken Sie auf die obinen Photos um unser grosses Angebot von GEBÄUDE, BAUERNHÖFE, WOHNUNGEN, VILLEN und STADTHÄUSER in Abruzzo, Italien, zu sehen

De bruine beer ( Marsicano ) is het symbool van de Abruzzo. Om dit zeldzame dier in het echt te zien is een opwindende ervaring, doch zeker niet gewoon. Het is gewoner om sporen van de bruine beer te vinden, zoals voetsporen in de aarde of sneeuw, of omver gerolde stenen waar de bruine beer op zoek was naar voedsel.

De Abruzzese berggeit is daarentegen makkelijker te spotten. Hij heeft exceptionele hoorns en een schitterende gekleurde vacht. Miraculeus gered van uitsterven, is de berggeit nu aan het vestigen in de grote gebieden in de bergen.

De Appenijnse wolf is een ander belangrijk dier uit de regio Abruzzo. Een interessant feit is dat wanneer de wolf loopt, hij meestal zijn vier poten in een rechte lijn neerzet als hij zich voortbeweegt. Een ieder die de voetsporen ontdekt, weet dan ook zeker dat het om de wolf gaat. Andere bewoners van de Abruzzo zijn wilde zwijnen, rode herten en wilde katten.

Er zijn vele vogelsoorten in de Abruzzo, maar de de adelaar neemt de voornaamste positie in. Andere roofvogels die in de Abruzzo leven zijn de buizerd, de torenvalk en de slechtvalk. ‘s Nachts hoor je de kreten van de nachtelijke roofvogels zoals de kleine uil, de bosuil en de steppe arend. De bossen zijn het thuis voor diverse soorten spechten, terwijl de moeras- gebieden een stop- en rustplaats zijn voor reigers, kraanvogels en de ibis.

De reptielen in de Abruzzo zijn diverse soorten slangen, amfibieën, salamanders en de smaragdgroene pad.

Wat betreft de flora, is de beuk de ware koning in de Abruzzo. De bomen verkleuren spectaculair als de seizoenen veranderen.

In de lente en de zomer bloeien er in de natuur veel viooltjes, wilde orchideeën, oranje lelies en pioenen. Bezoek de vlakten van Campo Imperatore en je zult versteld staan door de mooie kleurvelden die de natuur je daar brengt.

Naast de 3 nationale parken heeft Abruzzo ook nog diverse regionale en staats natuurparken. Deze zijn dusdanig opgezet zodat de omgeving en de bewoners van deze natuurparken beschermd worden.

Aan de voet van de Gran Sasso vind je het natuurreservaat “Het meer van Penne”. Hier zie je vele soorten dieren waaronder de rode reiger, de zilverreiger en de otter.

DE GROTTEN

De spectaculaire grotten in de bergen van de Abruzzo zijn adembenemend voor natuurliefhebbers en zijn makkelijk te bezichtigen. Tussen de Aterno vallei en Sirente vind je de populaire Stiffe grotten. Je komt hier onderandere mooie meertjes en watervallen tegen. In de grot “Grotta de Beatrice Cenci” vind je schitterende druipstenen.

My ShortList

Your shortlist is empty.

To get more information on your shortlisted properties by email, please fill in your details below.

Your name:

Your email:

  

Wir freuen uns darauf Sie nach ABRUZZO zu willkommen um Ihnen damit zu helfen Ihr Traum zu verwirklichenzien