Klicken Sie auf die obinen Photos um unser grosses Angebot von GEBÄUDE, BAUERNHÖFE, WOHNUNGEN, VILLEN und STADTHÄUSER in Abruzzo, Italien, zu sehen

Wat voor seizoen of weer het nu is, er is altijd iets te doen of te zien in dit gebied. Daarom kan je het hele jaar door hier vertoeven. Elk seizoen brengt je een fascinerend avontuur en een schitterende cultuur. In een klein gebied vind je de ruige natuur, mooie zandstranden, middeleeuwse en moderne steden, en een heel kalenderjaar vol met traditionele festivals. Abruzzo fascineert en verovert je, waar de zee en de bergen naast elkaar leven. In Abruzzo kan je ‘s ochtens een lekkere wandeling maken in de bergen en ‘s middags lekker op het strand liggen luieren.

Huizen Prijzen

In Abruzzo zijn de prijzen van de huizen aanzienlijk lager dan in andere delen van Italië, zoals Toscane, Le Marche en Umbria. Dit houdt in dat je veel meer waar voor je geld krijgt en dat je droomhuis met dat extra stukje meer luxe binnen handbereik ligt.

Locatie

Abruzzo heeft een uitstekende ligging in Centraal Italië. Het ligt maar 1 à 2 uur van Rome, afhankelijk in welk deel van de Abruzzo je bent. Met 2 snelwegen die je van oost naar west brengen, en 1 snelweg die langs de kust loopt, heeft Abruzzo een perfecte verbinding naar de andere delen van Italië. Pescara heeft ook een vliegveld. Hiervandaan gaan 3 keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) goedkope vluchten naar Eindhoven. Even een lang weekend tot rust komen in Italië kan dus erg gemakkelijk.

Strand

De stranden van Abruzzo zijn 133 km lang. Ze beginnen in het noorden met mooie zandstranden, ondiep water langs de kustlijn en mooie pijnbomen langs de boulevard. In het zuiden verandert de kustlijn opvallend. Hier vind je schitterende rotspartijen en afgezonderde grotten. Het water is erg helder. Het maakt dit gebied ideaal om te duiken of te snorkelen. Hier vind je ook de beroemde vissershuisjes “Trabocchi” langs de kust.

 Bergen

Abruzzo heeft de hoogste bergtoppen van de Appenijnen. De “Corno Grande” heeft een hoogte van 2912 meter. Abruzzo wordt “De Groene Regio van Europa” genoemd, met 3 Nationale parken en een Regionaal park. De schitterende ruige natuur biedt genoeg inspiratie voor natuurliefhebbers. Je vind hier mooie meren, watervallen en indrukwekkende grotten. Ook zie je schitterende middeleeuwse dorpjes die verweven zijn met de bergen.

Wilde Dieren

In de natuurgebieden kom je ook de bewoners tegen zoals wolven, bruine beren, wilde zwijnen, berggeiten en adelaars.

Sport en Vrije Tijd

Voor sportliefhebbers en mensen met veel vrije tijd is hier volop keus. In de zomer kun je aan de kust windsurfen, kanoën, vissen, duiken en zeilen. In de bergen en heuvels zijn er ook voldoende mogelijkheden zoals fietsen, mountainbiken, klimmen, deltavliegen, paardrijden en trekking. In de winter zijn in de bergen en heuvels skiën, snowboarden en cross-country skiën erg populair. Er zijn 17 ski resorts in Abruzzo met diverse soorten pistes, dus voor de gevorderden maar ook voor de beginners en families. 

Architectuur en Kunst

Voor degene die houden van kunst en architectuur, heeft Abruzzo meer dan genoeg te bieden. Voor wie meer houdt van middeleeuwse kerken, verborgen kluizenaarshutten of indrukwekkende kastelen, is er meer dan genoeg aanbod. In Abruzzo vind je veel kunst, cultuur en rijkdom uit de oudheid.

Eten en Drinken

De Abruzzese keuken is eenvoudig en smaakvol. Fijnproevers zullen genieten van de unieke smaken en geuren van de lokale keuken en wijnen. De inwoners van Abruzzo zijn erg trots op hun producten. Je kan in de (familie) restaurants dan ook heerlijk eten. Veel plaatsen hebben hun eigen specialiteiten en je kan daarom in heel Abruzzo van diverse gerechten genieten. Veel hoeft dit overigens niet te kosten. Een 3 gangen menu kan men vaak krijgen voor ongeveer 10 euro per persoon. Als je een fles van de lokale wijn bestelt, ben je vaak maar een euro of 4 kwijt. Een lekker avondje uit eten hoeft dus absoluut niet veel te kosten.

Festivals

Je komt hier tijdens de festivals die er gedurende het hele jaar worden gehouden de vele specialiteiten tegen. Deze festivals hebben vaak niet alleen met eten te maken, maar ook met het geloof. Je ziet geregeld optochten ter ere van heiligen, toneelstukken, en worden er spelletjes gespeeld. Als een feest wordt afgesloten is er meestal een groot vuurwerk te zien.

De Mensen van Abruzzo

Al vele eeuwen worden de inwoners van Abruzzo beschreven als “forte e gentile” (sterk en vriendelijk). Een betere buur vinden in Italië zal erg moeilijk zijn. De gastvrijheid is eindeloos. Ze zullen je altijd helpen met wat dan ook. Ook al houdt dit in dat ze hun eigen werk uit moeten stellen. Dit kan ik uit eigen ervaring beamen.

 

 • LTM
 • Casabianca vineyards
 • Be close to Nature
 • Casa Bianca
 • Discover spectacular coastlines
 • Casa bianca views
 • Red vineyards and Elice
 • Explore the mountains
 • Admire the Vineyards and Olive Groves
 • Elice
 • San Nicola
 • Swim in the clear, turquoise Adriatic

My ShortList

Your shortlist is empty.

To get more information on your shortlisted properties by email, please fill in your details below.

Your name:

Your email:

  

Wir freuen uns darauf Sie nach ABRUZZO zu willkommen um Ihnen damit zu helfen Ihr Traum zu verwirklichenzien