Klik op de foto’s hierboven en zie onze mooie selectie ONROEREND GOED, BOERENHOEVES, APPARTEMENTEN, VILLAS en STADSWONINGEN te koop in Abruzzo, Italië

Abruzzo staat bekend als “De Groene Regio van Europa”, waarvan het oppervlakte voor meer dan een derde is beschermd. Het berglandschap is zowel heuvel- als rotsachtig. De Corno Grande, in het Gran Sassogebergte, is met 2912 meter de hoogste berg van de Abruzzo.

Er zijn 17 ski-resorts in de regio. Het ski-seizoen loopt tot aan april. De hellingen staan bekend als de mooiste van centraal Italië. De vele en diverse pistes zijn zowel voor de gevorderde sporters, dan wel voor de beginners en de families. Naast skiën kan je ook snowboarden, hondensleeën en cross-country skiën.

Het Nationale Park Gran Sasso en de Monti della Laga hebben een oppervlakte van ongeveer 1000 km2. De Gran Sasso heeft hoge scherpe rotspunten, terwijl Monti della Laga veel valleien heeft. De vele snelstromende rivieren monden uit in vele watervallen. Er zijn in dit gebied schitterende wandelingen te maken. In de lente zijn de kleurige velden vol met wilde bloemen en kruiden een lust voor het oog.

Het schitterende oord “Campo Imperatore” vormt het hart van het hoogste skigebied van de Abruzzo. Dit gebied staat bekend al “Klein Tibet”. In de winter is het een fascinerend met sneeuw bedekt gebied, ideaal voor skiën, langlaufen of cross-country skiën. In de lente, zomer en herfst is het er schitterend om te wandelen, mountainbiken, rots klimmen, trekking of om vogels en andere dieren te spotten. Je komt onderweg ook genoeg restaurants tegen om te gaan lunchen. Ten noorden van Campo Imperatore vind je de enige gletsjer van de Appenijnen, de “Calderone gletsjer. Dit is de meest zuidelijke gletsjer van Europa.

Het Nationale Park van Abruzzo bestaat hoofdzakelijk uit een ketting van bergen met een hoogte van tussen de 900 -2000 meter. De bergen hebben niet alleen de ronde punten die kenmerkend zijn voor de Appenijnen, maar ook de scherpe punten die typisch horen bij de Alpen. Het landschap is dan ook bijzonder en spectaculair. Het regionale en landelijke netwerk van het natuurbehoud zorgt ervoor dat de Abruzzo goed wordt beschermd. Hierdoor kunnen zowel de sporters als de natuurliefhebbers veel plezier beleven in de Abruzzo.

Het Nationale Park van Maiella heeft vele diepe valleien en grotten. De weilanden staan vol met wilde bloemen en geurige kruiden, mooie grote beukenbomen, eikenbomen en pijnbomen. De Maiella heeft altijd bekend gestaan als “De moederberg”. In dit gebied leeft de mens al eeuwen lang in harmonie met de natuur.

My ShortList

Your shortlist is empty.

To get more information on your shortlisted properties by email, please fill in your details below.

Your name:

Your email:

  

Wij zien ernaar uit om u in ABRUZZO te verwelkomen, en u te helpen om uw droom waar te maken